Întrebări frecvente

dr.costea cosmin

CEI MAI MULȚI OAMENI CARE NI SE ADRESEAZĂ AU PROBLEME DE ORDIN ESTETIC, O DURERE, UN MIROS NEPLĂCUT SAU SÂNGERĂRI GINGIVALE

 

Trebuie să-ți fie frică de dentist?

La început predomina frica de durere, iar încetul cu încetul lumea a conștientizat că acesta nu este un lucru real deoarece există anestezia de contact, acele sunt atraumatice și sunt tehnici de anestezie care evita orice durere, iar anestezia odată instalată durerea nu mai exista deloc.

Acum, pe primul loc cread că se afle frica de a nu contacta o BOALĂ INFECTIOASĂ. Dorim să facem precizarea că noi am investit, foarte mult în ceea ce privește sterilizăriile, astfel încât am ajuns să fim peste normele reglementate de legislație. Câmpurile de lucru sunt exclusiv de unică folosință, instrumentarul contaminat (folosit) este introdus într-o mașina numită termodezinfector (nu se spală manual) aici sunt presterilizate la 90 de grade cu o soluție specială. Deci decontaminarea se face automatizat.

Din termodezinfector instrumentarul se sigilează în pungi inviduale, se notează și se așează în autoclav de tip B, un aparat foarte performant de ultima generație unde are loc sterilizarea.

Mai există frica că o sa fie FOARTE SCUMP. Trebuie să înțelegem că un lucru de calitate costă bani și că pentru a putea lucra cu materiale de ultimă generație și a avea posibilitatea să urmezi cursuri bune trebuie bani, deci calitatea se reflectă în prețuri. Pe de altă parte depinde la ce ne raportăm, dacă o obturație (plombă) costă mai puțin decât un mers la coafor, unde mergi odată pe lună, iar o obturație ține ani de zile atunci eu zic că este chiar ieftin. Dacă o revizie la mecanic este mai scumpă decât un implant eu zic că un implant este ieftin.

Ce este 'Digital smile design' - DSD?

Digital Smile Design (DSD) – proiectarea viiitoarei lucrări protetice (coroniță, fațete) pe calculator, iar pe baza acelui proiect tehnicianul împreună cu medicul face un mock-up și un wax-up (lucrare provizorie, astfel pacientul poate vedea cum o să arate viitoarea lui lucrare).

Ce este un implant?

Un implant este o radacină artificială din titan (titanul este materialul biocompatibil folosit și în ortopedie pt. imobilizarea fracturi) care înlocuiește o rădăcină lipsă. Rata de succes în implantologie este de peste 98%.

Odată implantul integrat, nu se poate face nici o diferență între dintele pe implant și cel natural, nici ca funcționalitate nici ca aspect.

Exista doua modalități de inserare a implantelor:

1. Tehnica flapless (fără incizie, fără sudură) sau transgingival cum se mai numeste, tehnica total atraumatica . Această tehnică se poate realiza când condițiile anatomice ne permit (adică dacă există tesut osos si tesut moale in condiitii ideale).

2. Tehnica cu lambou pe care o utilizăm atunci când condițiile anatomice le impun.

Ce sunt fațetele ceramice?

Sunt piese protetice (asemanatoare cu unghiile false) care se aplică pe fața vestibulară a dinților. Cu ajutorul lor putem îmbunatăți aspectul dințiilor din punct de vedere al culorii, formei și dimensiunii lor.

fatete

 

Ce este coronița de zirconiu?

Coronițele dentare se pot realiza în 3 feluri:

1. Integral ceramic (eMax).

2. Metalo-ceramica – ceramica are ca suport structură de rezistență metal.

3. Ceramica pe zirconiu – structura de rezistență este zirconiul, un material foarte dur de culoare albă. Este indicat în punțile dentare de mică întindere în  zonele de interes fizioceramic.

Spune si Altora

Dacă ai beneficiat de serviciile noastre și ești încântat de ele, spune și prietenilor tăi să zâmnească fericiți! Share pe iconițele de mai jos.